Film in de klas

Omdat het niet altijd even gemakkelijk is om een trip naar een cinema te organiseren met de klas, helpen we je graag verder om film naar jouw klaslokaal te brengen. Dalton Distribution, één van de projecten van Fonk vzw, brengt heel wat documentaires en kortfilms uit op dvd zodat je die in klasverband kan bekijken!

Documentaires in de klas

Dalton Distribution brengt zowel Vlaamse als Internationale documentaires uit. Dalton focust op documentaire auteurscinema: films van langspeelformaat, met aandacht voor de vorm, die de persoonlijke stempel van de cineast dragen.

We geven je graag enkele suggesties van documentaires.

Kortfilms in de klas

Kortfilm zijn uitermate geschikt voor gebruik in de klas: door de beknopte duur kan je de film bekijken én bespreken binnen één lesuur!
Je kan een dvd kopen via de daltonwebshop of aansluiten bij het online streaming platform Kortfilm in de Klas: vimeo.com/channels/kortfilmindeklasJe betaalt eenmalig 4 euro en kan dan onbeperkt kortfilms vertonen in de klas!

We geven je graag enkele suggesties van kortfilms.

 

De FilmClub

Geïnteresseerde kleuters, kinderen en jongeren krijgen de mogelijkheid om lid te worden van De FilmClub op hun school of bij een andere deelnemende organisatie en genieten zo wekelijks, buiten de lesuren, van een zorgvuldig gekozen aanbod kwaliteitsfilms.

Een FilmClub starten doe je in 1-2-3! Het team helpt je graag verder met een infosessie bij de start van het schooljaar, heldere how to’s en een antwoord op je vragen.

Meer info: www.defilmclub.be