Film in de klas

Omdat het niet altijd even gemakkelijk is om een trip naar een cinema te organiseren met de klas, helpen we je graag verder om film naar jouw klaslokaal te brengen. Dalton Distribution, één van de projecten van Fonk vzw, brengt heel wat documentaires en kortfilms uit op dvd zodat je die in klasverband kan bekijken! Sinds 2017 heeft Dalton Distribution ook een streamingsplatform Dalton.be, waarbij het mogelijk is om een film te huren tegen een betaalbare prijs om samen te streamen met je klas!

Documentaires in de klas

Dalton Distribution brengt zowel Vlaamse als Internationale documentaires uit. Dalton focust op documentaire auteurscinema: films van langspeelformaat, met aandacht voor de vorm, die de persoonlijke stempel van de cineast dragen.

We geven je graag enkele suggesties van documentaires.

Kortfilms in de klas

Kortfilm zijn uitermate geschikt voor gebruik in de klas: door de beknopte duur kan je de film bekijken én bespreken binnen één lesuur!
Je kan een dvd kopen via de daltonwebshop of aansluiten bij het online streaming platform Kortfilm in de Klas: vimeo.com/channels/kortfilmindeklasJe betaalt eenmalig 4 euro en kan dan onbeperkt kortfilms vertonen in de klas!

We geven je graag enkele suggesties van kortfilms.

Stream (kort)films en documentaires in de klas/thuis

Je kan uit het aanbod van Dalton.be een kortfilm of documentaire aankopen voor respectievelijk 25 of 75 euro. Bij aankoop krijg je een account met de link van de film die voor een bepaalde periode beschikbaar is voor jou en jouw leerlingen.

Stuur jouw keuze van documentaire/kortfilm naar info@dalton.be en zij helpen je verder met het aanmaken van een account. Bij sommige kortfilms en documentaires is ook een lesmap verkrijgbaar, vraag dit dus zeker na!

Bekijk het volledige aanbod op Dalton.be

De FilmClub

Geïnteresseerde kleuters, kinderen en jongeren krijgen de mogelijkheid om lid te worden van De FilmClub op hun school of bij een andere deelnemende organisatie en genieten zo wekelijks, buiten de lesuren, van een zorgvuldig gekozen aanbod kwaliteitsfilms.

Een FilmClub starten doe je in 1-2-3! Het team helpt je graag verder met een infosessie bij de start van het schooljaar, heldere how to’s en een antwoord op je vragen.

Meer info: www.defilmclub.be