Kortfilmfestival (3/12 – 10/12/2022)

Dit toonaangevend filmfestival – dat in 2022 al aan de 28ste editie toe is – presenteert jaarlijks zo’n 300 kortfilms uit alle hoeken van de wereld. De meest uiteenlopende stijlen en genres komen aan bod: van animatiefilms voor de allerkleinsten (vanaf 3 jaar) tot de nieuwste Vlaamse en Europese speelfilms, niet-narratieve videowerken en animatiefilms.

Alle informatie over het Kortfilmfestival van Leuven vind je hier: www.kortfilmfestival.be.

Kortfilmfestival scholenspecial!

IKL2

Kom met je klas (3de graad LO) naar het Kortfilmfestival waarbij je leerlingen niet enkel bezoekers zijn, maar ook juryleden van het festival! Na de vertoning van een leuke kortfilmcompilatie van +- 1 uur bespreken de leerlingen de films in groep. Daarna stemmen ze voor hun favoriete film in een razend spannende verkiezingsstrijd!

De organisatie van het Kortfilmfestival draagt de educatieve waarde van film hoog in het vaandel. Het medium kortfilm is de ideale opstap om voor een eerste keer kinderen te leren omgaan met filmkritiek. Je kan namelijk divers gemaakte film met uiteenlopende thema’s naast elkaar leggen. Zo kunnen ze al beginnend leren welke filmstijlen en thema’s aansluiten bij hun eigen smaak.

De schoolvertoningen van deze scholenspecial gaan door op:

  • maandag 6/12 om 9u30
  • dinsdag 7/12 om 9u30
  • woensdag 8/12 om 9u30

Praktisch
  • Prijs: € 4,50 per leerling (begeleiders steeds gratis).
  • Groepen dienen minimaal 50 leerlingen groot te zijn, max. 215.
  • Je kan je klas inschrijven via School met Cultuur of stuur een mailtje naar evelien@cinemazed.be.