Met de klas naar de film

U vraagt, wij draaien!

We kunnen zowat alle films vertonen op een moment naar keuze voor jouw school of klas(sen). Een kleine Europese film, die ene grote Amerikaanse kaskraker of een belangrijke filmklassieker: het kan allemaal! Wij zoeken voor jou uit of er een vertoningskopie mogelijk is voor de datum naar keuze.

In de schoolfilmcatalogus van Filmklap kan je per schoolgraad, thema en/of taal inspiratie opdoen voor de gepaste film. Daarbij zijn alle films waar een (gratis) lesmap voor beschikbaar is in deze catalogus samengebracht.

Blader eens door de schoolfilmcatalogus!

Maar misschien wil je eens wat anders dan een gewone speelfilm?

Dat kan! Fonk vzw is ook de organisatie achter het Kortfilmfestival en DOCVILLE en beschikt over een grote knowhow betreffende kortfilm en documentaire. We kunnen een kortfilmcompilatie op maat samenstellen (op leeftijd, thema, taal, genre,…) of een documentaire voorstellen over een thema waarrond je in de klas gaat werken.

Hier vind je alle praktische info over een schoolvertoning in Cinema ZED.

 VRAAG EEN SCHOOLVERTONING AAN

Beleef een filmfestival

Voor de twee grote festivals die wij organiseren (DOCVILLE eind maart en het Kortfilmfestival begin december) nodigen wij graag leerlingen van de lagere en middelbare school uit om nog nooit eerder vertoonde documentaires te komen zien en/of jurylid te zijn van een spannende kortfilmcompetitie!

Meer info

School met Cultuur

Daarnaast is Cinema ZED aangesloten bij “School met Cultuur”, een platform waarbij Leuvense cultuurpartners een vast scholenaanbod kunnen plaatsen. Op vooraf geplande tijdstippen organiseren we schoolvertoningen waar je je klas voor kan inschrijven.

Meer info